Leon

2012

 

 

 

'Leon'.

Leon is onderweg naar Borgerhout om zijn vrienden 'De reuskes' te feliciteren met hun 300e verjaardag. Hij heeft voor hen een verrassing in petto.. (hij heeft het ons al verklapt: !300 taartjes!)

Compagnie Frieda nodigt hem uit om een poosje te komen logeren in de Reuzenstraat (23, 2140 Borgerhout). Van Bar Leon mag hij zijn trapauto voor de deur parkeren, zijn hangmat installeren op het plein, zijn reuzenkleren tussen de bomen te drogen hangen (na een lange reis is zo'n wasbeurt niet overbodig), zijn kamp maken, slaapzakje uitrollen, doen alsof hij thuis is.

Wij hopen dat dit innemende figuurtje de harten van de toeschouwers, de toevallige passant, tientallen borgerhoutenaars en krugerpleingang(st)ers zal veroveren tijdens zijn verblijf bij ons.

Leon is een verzamelaar, hij houdt van onderweg zijn en zon. Hij is handig, verlegen en stilletjes maar houdt van een gezellige drukte en volkse feesten met klein en reuzegroot.
De andere reuzen vinden hem klein voor een reus, nieuwsgierig en eigenzinnig. Leon drinkt veel koffie, heel graag gemberthee en eet het liefst van al taart. Hij heeft een ochtendhumeur en houdt van laat ontbijten op zondag. Dinsdag slaapt hij de ganse dag. (of leest hij een dik boek in één keer uit)

van en met: Seppe Jespers, Jan Palinckx, Vera Verhaert en Tina Heylen
Compagnie Frieda ism Bar Leon met de steun van District Borgerhout.