OVER

 

 

 

Compagnie Frieda is een jong theatergezelschap dat verschillende disciplines samenbrengt op scène en daarbuiten.
Wij pogen met verwondering naar elkaar en naar de wereld te kijken. Onze verontwaardiging willen wij omzetten in troostend theater. Zonder de gruwel te negeren, staan we onszelf toe hier en daar de kaart van de naïviteit te trekken, als wapen tegen het cynisme.
Wij hopen dat onze projecten een ontdekkingstocht kunnen zijn, waarbij iedere toeschouwer andere dingen ontdekt, met een ander verhaal naar binnen komt en weer naar buiten gaat. Wij willen geen afgebakend verhaal vertellen, maar de toeschouwer zelf zijn verhaal laten maken.
Compagnie Frieda stelt dialoog, interactie en ‘kruisbestuiving’ voorop omdat we overtuigd zijn van de meerwaarde hiervan.
In eerste instantie gebeurt dit binnen Compagnie Frieda zelf. Wij denken na in elkaars taal. Niet zelden verlaten wij onze eigen discipline om te functioneren binnen een andere.
In tweede instantie zoeken we dit op buiten onze vaste kern door samen te werken met andere makers. Zoals in Lampe, Een Oefening In Alleen Zijn, De Bomma’s en X Tot De Zoveelste.
Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt tot de verdere ontplooiing van ons theatercollectief en dit kadert ook volledig in de filosofie van de ‘kruisbestuiving’.

info@compagniefrieda.be